torstai 4. elokuuta 2016

Vinkkejä matkailijalle

Heips! Olen taas jälleen kotona kylmässä ja sateisessa Suomessa. Haluaisin enemmän kun paljon takaisin aurinkoiselle Maltalle kaikkien ihanien ihmisten kanssa, mutta sehän ei oikein käy hehe. Aluksi kun tulin kotiin tuntui oudolta kun ei ollut koko ajan aktiviteettejä ja menoja mutta nyt siihen on jo tottunu. Tuntui myös tyhjältä asua yksin omassa huoneessa kun on kolmen viikon ajan jakanut huoneensa jonkun muun kanssa.
 Anyway, tässä postaukessa ajattelin kertoa pari vinkkiä kaikille jotka ovat menossa kielimatkalle. Nämä vinkit ovat auttaneet minua ennen matkaa, Maltalla ja nyt matkan jälkeen. 

Ennen matkaa
  • Etsi netistä tietoa kurssikohteestasi, esim. paikallisesta ruuasta, kulttuurista, maantiedosta ym. Tämä auttaa sinua valmistautumaan matkaasi ja esti ainakin minulta kulttuurishokin. 
  • Kun saat isäntäperhetietosi (jos sinulla on isäntäperhemajoitus), ota heihin yhteyttä vaikka sähköpostin tai facebookin kautta ja kerro itsestäsi heille. Kirjoita sinun odotuksistasi ja miksi valitsit juuri sen kurssikohteen. Jos haluat voit pyytää heitä kertomaan vähän itsestään, heidän kodistaan, perheestä ja kotikaupungista. Perheesi varmasti ilahtuu kun kerrot itsestäsi etukäteen.
  • Lue STS:n viihtyvyys- ja järjestyssäännöt sekä ABC-kirja, ja jos jokin niissä on epäselvää, ota yhteyttä toimiston kanssa, niin saat takuuvarmasti apua.
  • Liity facebook ryhmiin, missä on samalle kurssille lähteviä oppilaita ja tutustu heihin. Tuntuu turvalliselta puhua jonkun kanssa ennen matkaa eteenkin jos olet lähdössä ilman kaveria.

Kohteessa
  • Kirjoita päiväkirjaa. Minä päätin kirjoittaa matkapäiväkirjaa Maltalla ja uskokaa pois, se kannattaa. Vaikka joskus iltasin kun pääsi kotiin aktiviteeteistä oli kamalaa alkaa kirjoittaa päiväkirjaa kun ei halunnut muuta kun nukkua, mutta nyt olen niin kiitollinen että pakotin itseni kirjoittamaan. En muuten muistaisi enää paljoo mitä matkalla tapahtui ja mitä me tehtiin.
  • Puhu Englantia. Puhu ulkomaalaisten kanssa, äläkä vaan hengaa suomalaisten kanssa. Aluksi voi tuntua epävarmalta puhua englantia, mutta puhumalla se häviää. Kielimatkalla saa oikeasti paljon enemmän rohkeutta puhua englantia jos puhuu, puhuu ja puhuu... Kukaan ei kommentoi jos lausut jonkun sanan väärin tai sen sellaista.
  • Jos on jokin ongelma, puhu siitä heti isäntäperheelle tai liiderille. He ovat auttavaisia ja tekevät kaikkensa että ongelma ratkeaa.
  • Ota paljon kuvia ja videoita. On kiva matkan jälkeen katsoa kuvia ja muistella kaikkia kivoja hetkiä. 
Matkan jälkeen
  • Pidä yhteyttä kurssikaverisi kanssa. Nykyään on helppoa pitää yhteys esim. Snapchatin, Facebookin tai Whatsapin kautta. Tokin voi myös soittaa videopuheluita vaikka Facetimessa tai Skypessä.
  • Joka vuosi STS järjestää ReUnion bileet, ja tänä vuonna ne järjestetään Göteborgissa. ReUnionit ovat minun ymmärtääkseni bileet, joihin kaikki kesän kielimatkalaiset saavat tulla, ja siellä tavataan sitten kurssikavereita ympäri maailman. ReUnioneissa tanssitaan ja pidetään hauskaa niinkuin Student partyssa kielimatkalla.
  • Säästä rahaa ja lähde tapaamaan kavereitasi. 






4 kommenttia:

  1. Oon aatellu lähtee ens kesänä Maltalle STSn kautta kielimatkalle. Oon ajatellu, että kun Maltalla saa 16-vuotiaat laillisesti ostaa alkoholia, mutta STSn säännöt kieltää tämän, niin onko se kuitenkin käytännössä mahdollista? Kun luin jotain keskusteluja EFn kielimatkasta Maltalle, niin huomasin, että siellä ainakin liiderit oli antanut ostaa viimeisenä iltana yhden kaljan yms. niin mitenkä on STSllä?

    Sun blogi on tosi kiva ja ajankohtainen mulle ensi kesää ajatellen! Jatka samaan malliin! Ainakin jotain ostospostausta olisi kiva nähdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. :)
      Ja siis Maltalla pystyy 16-vuotiaat ostamaan alkoholia, mutta alkoholin käyttö on aivan kiellettyä STS:n kielimatkoilla vaikka oppilas olisikin jo 18.
      Mun kielimatkalta lähetettiin 7 oppilasta kotiin, koska he olivat juoneet alkoholia ja jääneet kiinni, eli he maksoivat 5 päivän kielimatkasta yli 4000€ (koko 3 viikon kielimatka ja paluulennot). Jos meinaa kielimatkalla juoda niin kannattaa miettiä ennen ja tarkasti että onko se sen avoista riskeerata koko kielimatka sen takia?

      Toivottavasti sait tästä jonkunlaisen vastauksen :)

      Poista
    2. Mun yks huonekaveri lähetettii Maltalla 4 päivän jälkeen kotiin, koska hää oli nähty baarissa tai jotain vastaavaa :) Eli kyllä EF:llä on mun mielestä yhtä tiukat noi säännöt :)) ja voiko suhun Ines ottaa jotain yheyttä, esim. sposti, kik yms :))

      Poista
    3. En tiedä yhtään mitään EF:stä, mutta varmaan on ainakin melkein samat säännöt.
      Ja muhun saa yhteyttä sähköpostin kautta : Inke.kojo@gmail.com :) Ota rohkeasti yhteyttä vaan.

      Poista